Tumo

Turnkleding

Verzorging algemeen:

Om de veiligheid van de kinderen in de les te waarborgen hebben we een aantal kledingvoorschriften opgesteld;

  • Haren strak vast in een staart of een vlecht. Wanneer het haar van uw zoon/dochter niet goed vast zit, kan het voorkomen dat we met vangen de haren beetpakken. Erg pijnlijk! Daarnaast is het voor de turn(st)er gevaarlijk wanneer hij/zij bijvoorbeeld naar de hoge ligger van de brug moet springen en er haren voor haar ogen hangen.
  • Tijdens de recreatielessen wordt het verenigingspakje of een ander turnpakje gedragen. Kinderen die proeflessen volgen, mogen een T-shirt met een (korte) broek dragen of een turnpakje. Wel is het noodzakelijk dat de gymnast, als het niet op blote voeten traint, schoenen met een zachte zool draagt om de veiligheid van de gymnast en de trainers te kunnen waarborgen.
  • De turnsters bij de Jong talenten dienen het recreatiepakje aan te schaffen en dienen deze bij de wedstrijden te dragen. Daarnaast mogen ze het pakje in de lessen dragen.
  • De turnsters bij de Selectie dienen het selectiepakje te kopen en deze alleen bij wedstrijden te dragen. Daarnaast heeft de selectie trainingspakken in bruikleen van de club die ze middels een borgbedrag ontvangen.
  • Meer informatie over deze pakjes via deze pagina.