Tumo

Turnkleding

Verzorging algemeen:

Om de veiligheid van de kinderen in de les te waarborgen hebben we een aantal kledingvoorschriften opgesteld;

  • Haren strak vast in een staart of een vlecht. Wanneer het haar van uw zoon/dochter niet goed vast zit, kan het voorkomen dat we met vangen de haren beetpakken. Erg pijnlijk! Daarnaast is het voor de turn(st)er gevaarlijk wanneer hij/zij bijvoorbeeld naar de hoge ligger van de brug moet springen en er haren voor haar ogen hangen.
  • Tijdens de recreatielessen mag er een T-shirt met een (korte) broek gedragen worden of een turnpakje. Wel is het noodzakelijk dat de gymnast, als het niet op blote voeten traint, schoenen met een zachte zool draagt om de veiligheid van de gymnast en de trainers te kunnen waarborgen.
  • De turnsters bij de selectie dragen een turnpakje. Mochten jullie nog niet in het bezit zijn van een turnpakje dan kun je eens kijken op www.Marktplaats.nl. Andere sites waarop turnpakjes te koop zijn, zijn bijvoorbeeld: http://www.cek- gymnastics.com, www.tt-gymnastics.nl of www.sportemotion.nl. Het dragen van een turnpakje bevordert het veilig kunnen vangen van jullie dochter. Wanneer ze bijvoorbeeld in een T-shirt komt trainen en een salto maakt, dan kan het T-shirt ‘wegglijden’. Een turnpakje zit strak om het lijf en is daardoor veiliger, we kunnen de meiden dan goed en veilig vangen.

 

Wedstrijdpakjes recreatie:

Het recreatiepakje van TUMO is niet meer leverbaar, we zijn op zoek naar een ander pakje. Hier hoort u binnenkort meer over.